Unizo Waregem


.De Waregemse Unizo-groep (8790) telt sedert eind 2007 voor het eerst meer dan 250 leden. Onder impuls van de dynamische voorzitter Hans Maddelein en een stevige bestuursgroep zijn er een tiental werkgroepen actief.
 
Een team van 39 bestuursleden, uit alle mogelijke sectoren, zorgt ervoor dat er altijd wel iets 'beweegt' aan de boorden van de Gaverbeek.
 
Unizo Waregem is een onderdeel van de sterkste nationale groepering van zelfstandige ondernemers en beschikt over een lokaal secretariaat. Het blijkt nodig om dagelijks attent te zijn en te knokken voor de belangen van onze leden.
 
Behalve bij het vervullen van syndicale opdrachten staat Unizo ook dagelijks op de bres om de aantrekkingskracht van Waregem te vergroten. De werkgroepen 'beurzen' en Nacht van de Humor organiseren manifestaties die jaarlijks duizenden belangstellenden op de been brengen. Maar ook bij bijzondere happenings, zoals bij de start van de Ronde van Frankrijk, staat Unizo hoog op de trappers voor het organiseren van fietstochten, exposities of netwerkactiviteiten.
 
De 'netwerking' staat inderdaad centraal. Vooral tijdens de Nacht van de Middenstand (midden november) en het jaarlijkse zomerfeest (eind juni) maken de leden kennis met elkaar en met de bestuursploeg.
 
Deze website geeft u reeds een beeld van onze lokale werking. Natuurlijk is er meer dan u hier kan vinden. Wenst u nader kennis te maken met onze werking of de bestuurders, neem dan gerust een kijkje bij de voorstelling van het bestuur of contacteer ons.

 

Pand 343 A
B-8790 Waregem

T +32 (0)56 61 24 73

liesbeth.deman@unizo.be
www.unizo.be/waregemBouwunie


Bouwunie is er voor de KMO bedrijven en zelfstandige ondernemers uit de bouwsector. Bouwunie heeft de kennis en de ervaring in huis om hen snel de juiste info te bezorgen. Op maat en duidelijk verwoord. 


Bouwunie verdedigt de belangen van de meer dan 8.000 leden, organiseert opleidingen en netwerkactiviteiten.

Bouwunie, Unie van het KMO-bouwbedrijf, verenigt de zelfstandigen en KMO's uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie komt op voor hun belangen. Ze verstrekt gespecialiseerd advies, doet aan lobbying, legt eigen accenten, verkondigt eigen standpunten en biedt een platform waar collega bouwkmo's elkaar kunnen ontmoeten.

 

De mensen die het te bewandelen pad voor Bouwunie uittekenen, zijn aannemers, bedrijfsleiders die hun eigen centen in hun onderneming gestoken hebben, die daarmee risico's lopen en iets willen creëren. Bouwunie werkt hecht samen met Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

 

Om alles op rolletjes te doen lopen, heeft Bouwunie uitgebouwde secretariaten. De hoofdzetel is in Vilvoorde met een bijhuis in Brugge. Daarnaast zijn ook in Hasselt, Gent, Antwerpen en Kortrijk regionale antennes gevestigd. Dankzij de integratie met Unizo vullen de plaatselijke Unizo-kantoren deze regionale antennes aan.
 

U bent lid van onze organisatie? Bouwunie is een fundament voor uw bouwonderneming.
Klik hier om te ontdekken wat we voor u als Bouwunie-lid kunnen betekenen.

 

Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde

 

T  02 588 11 00
F  02 253 07 45

 

info@bouwunie.be

www.bouwunie.beColora


Colora is een Belgische formule van verfwinkels, waar zowel particulieren als professionele schilders terechtkunnen voor de kwaliteitsverf van BOSS paints. Het unieke winkelconcept van colora biedt klanten niet alleen inspiratie, maar ook uitgebreid kleur- en technisch advies.


Wijmeriestraat 5

8790 waregem

 

T 056 60 12 /14

 

colora.waregem@colora.be

www.colora.be


Stortbeton Declercq / Betesco
Declercq Stortbeton werd in 1968 opgericht door Willy Declercq. Volgend jaar wordt het 40-jarige bestaan gevierd. De start bestond uit het aannemen van transport van materialen, vooral met het oog op wegeniswerken.

Vanaf 1976 werd in Waregem beton gemaakt en geleverd. In 1987 nam zoon Filip Declercq het roer over. 2006 betekende de oprichting van de dochteronderneming Betesco, producent van betonnen trappen.

 

Lindestraat 97
B-8790 Waregem

T +32 (0)56 60 09 15

waregem@declercqstortbeton.be
www.stortbetondeclercq.be


Dikke Jan


Een gekke waard, een dikke Jan en een gedreven kandidaat brouwer. Meer was er niet nodig om met deze mix van vrienden een concept te maken dat uieindelijk resulteerde in de creatie van een eerste bier 'Dikke Jan'. Na de cursus 'Artisanaal brouwen' te hebben gevolgd werd gedurende een jaar lang geëxperimenteerd met de 'Braümeister', een kleinschalige, handige brouwketel, om een eigen bier te ontwikkelen. Het werd een donkerblonde tripel met eigenzinnige kenmerken.

De vele aangeboden bieren zijn, al dan niet artisanaal gebrouwen, dikwijls monotoon van smaak en lijken sterk op elkaar. Daar willen de mannen van Dikke Jan verandering in brengen. De hoppige toets in bier vindt steeds meer aanhang en deze tendens volgt de 'Dikke Jan' dan ook perfect. Een heerlijke neus voor het degusteren scherpt de zintuigen en bereidt ze voor om de krachtige smaak te proeven en de uiteindelijke licht bittere afdronk te appreciëren.

De dire verschillende moutvarianten en evenveel hopsoorten geven dit bier, gebrouwen in een échte artisanale brouwerij uit Woesten, een uniek karakter. Samen met een lichte kruidentoets resulteert dit alles in een smaak 'Dikke Jan' waardig.


Het alcoholpercentage werd bewust niet opgedreven zodat een tweede biertje zich algauw opdrin(k)gt.

Dikke Jan is een donkerblonde tripel van 7,2 alc vol% met een smaak die blijft hangen! Prosit!!


Deca Brouwerij

Elverdingestraat 4,
8640 Woesten Vleteren

T +32 (0)57 42 20 75

info@decabrouwerij.be

www.decabrouwerij.beBouwonderneming FeysBouwonderneming Feys-Viaene werd 40 jaar geleden door Gerard Feys en zijn echtgenote Josée Viaene opgericht en is op vandaag een gezonde KMO, gespecialiseerd in Sleutel-op-de-deur –projecten en appartementsbouw. Het vakmanschap, eer halen van uw werk ,was van in het begin de drijfveer van de firma. Die waarden werden van kindsaf aan de twee zonen Gerdy en Filip meegegeven. Na hun studies (respectievelijk Ind. Ingenieur Bouwkunde en Handelsingenieur) en enkele jaren praktijkervaring hebben ze de firma versterkt.

 

De combinatie van traditioneel vakmanschap , de beste materialen en oog voor detail zorgen voor hoogstaande kwalitatieve woningen. Bouwonderneming Feys is bovendien een Erkend aannemer (klasse 3) , dit is een kwaliteitslabel dat staat voor kwaliteitsgarantie en klantentevredenheid. Wij hebben er bewust voor gekozen om als KMO uit te blinken in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Elke woning is een erezaak en wordt tot in het kleinste detail ontleed en verzorgd.

 

Bouwonderneming Feys is een familiebedrijf dat staat voor persoonlijk contact, kwaliteit en service. Zowel in het contact met klanten als in het personeelsbeleid worden de familiale waarden weerspiegeld.

 

Bij elk project vertrekken we van de wensen en de eisen van de klant. We werken zowel samen met uw architect als met een architect die we voor u selecteren. Aan de hand van onze uitgebreide plannen- en fotobibliotheek geven we stap voor stap vorm aan uw dromen. Onze expertise in combinatie met een team van architect en binnenhuisarchitect heeft al tot verschillende uitzonderlijke realisaties geleid. We ontwerpen en bouwen uw droomhuis binnen het door u vooropgestelde budget. Van ontwerp tot oplevering wordt u persoonlijk door Gerdy en Filip bijgestaan en begeleid.Waalstraat 229

B-9870 Zulte 

 

T +32 (0)9 220 62 00

 

info@bouwondernemingfeys.be

www.bouwondernemingfeys.be
 


Groverbo


Wij zijn een algemeen bouwbedrijf en gaan samen met u de uitdaging aan uw droomproject te realiseren. Nieuwbouw, renovatie of omgevingswerken? Wij helpen u doorheen uw project.

Als jong en dynamisch bedrijf is innovatie een sleutelwoord. Wij evolueren mee met de maatschappij en passen ons voortdurend aan volgens nieuwe trends en veranderlijke behoeften in de markt.

Voor Groverbo is service & communicatie een prioriteit waarbij het afleveren van een kwalitatief eindresultaat volgens uw wensen, binnen uw budget, en binnen een bepaalde tijdslimiet centraal staan.


Lauwsestraat 152
8511 Aalbeke

T 0491 64 21 99

info@groverbo.be

www.groverbo.be


KBC


KBC Groep NV is een Belgische bank-verzekeringsgroep, opgericht in 1998 door de fusie van drie Belgische financiële instellingen: Kredietbank, ABB Verzekeringen en CERA-Bank.

KBC Groep is een onafhankelijke multikanaalbankverzekeraar voor particulieren en middelgrote ondernemingen in België en Centraal-Europa. Op haar twee thuismarkten, België en Centraal- en Oost-Europa, bekleedt KBC Groep zeer belangrijke tot leidende posities. In de rest van de wereld is KBC selectief aanwezig in bepaalde landen of regio's. Op haar thuismarkten concentreert KBC Groep zich op retail- en private bankverzekeren, inclusief assetmanagement, en is ze ook actief inzake diensten aan bedrijven en een selectie van marktactiviteiten.

 

U kan er terecht voor volgende diensten:

 

> Betalen

> Sparen

> Beleggen

> Financieren

> Verzekeren

> Online Bankieren


Bankkantoor Waregem

Stationsstraat 60

8790 Waregem

 

T 056 62 05 50

 

waregem@kbc.be
www.kbc.be


Verzekeringskantoor Waregem

Vennestraat 7

8790 Waregem

 

T 056 61 75 58

 

waranz@verz.kbc.be

www.kbcagent.beSanitair Lambert


VERWARMING

 

Onderhoud:
Een goed onderhouden installatie is een troef, zo gaat de installatie langer mee, werkt ze beter, en zuiniger. U krijgt bij ons alle  nodige WETTELIJKE ATTESTEN. U kan bij ons terecht voor onderhoud op gas, mazout, pellets, kachels & haarden,...

 

Herstelling:
We hebben een eigen hersteldienst, op deze manier kunnen we al onze klanten een snelle en correcte service bieden.

 

Installatie:
Voor zowel nieuwbouw als renovatie, kunnen we U begeleiden van A tot Z. We staan U bij in een correcte keuze van uw nieuwe verwarming: gas, mazout en warmtepompen, tot hernieuwbare energie zoals zonne-energie of zelfs Hybride-systemen!


SANITAIR

Onderhoud:
Hebt U last van kalkvorming op Uw kranen, beluchters die niet goed meer werken? We zien graag uw sanitair na.

Herstelling:
Een kraan die niet goed meer werkt, kan vrij eenvoudig nagezien en meestal hersteld worden.

Installatie:
Voor zowel nieuwbouw als renovatie, kunnen we U begeleiden van A tot Z. We staan U bij in een correcte keuze van Uw sanitair:
We zien welke installatie U hebt, luisteren naar uw wensen, en doen een gepast voorstel! U kan bij ons ook terecht voor installatie van een degelijke ontkalker.


SCHOORSTEEN

Alle schoorstenen dienen jaarlijks gecontroleerd te worden. LAMBERT heeft hierin reeds 35 jaar ervaring en kan hierin de nodige WETTELIJKE ATTESTEN leveren. U kan bij ons terecht voor onderhoud van uw schoorsteen op: Mazout, Gas, Kolen, Hout en Pellets.

Marco Lambert
Schoendalestraat 140
8793 Sint Eloois Vijve

T 0499 33 66 99

marco@sanitairlambert.be

www.sanitairlambert.beDakgroep Naessens


Dakgroep Naessens is de overkoepelende structuur waaronder diverse dakwerkbedrijven resorteren en telt een 100-tal medewerkers. De hoofdzetel is gevestigd in Zulte.

 

De bedrijven zijn voornamelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen, en zijn elk gespecialiseerd in hun vakgebied.

 

  • Dakwerken Naessens nv: hellende daken, zinkwerken
  • Platte daken Vanlerberghe bvba: platte daken in roofing of epdm
  • Isolatiewerken Naessens bvba: isoleren van daken, na-isoleren van spouwmuren
  • Daktimmer Naessens nv: daktimmer, gevelbekleding, oversteekbekleding

 

Leenstraat 135
9870 Zulte

T +32 (0)9 388 59 06
F +32 (0)9 388 65 80

info@dakwerken.com
www.dakwerken.com


Rafelek


Uw partner voor:

 

> Elektrische technieken (nieuwbouw & renovatie)

> Camerabewaking

> Upgrade van bestaande domoticasystemen

> KNX Domotica (officiele knx partner)

> Binnenhuisbekabeling multimedia (Telenet & Proximus)


Louis Vermeulen

Lobeekstraat 29

BE-8710 Wielsbeke


M 0472 23 18 10

T 056 49 57 89


louis@rafelek.be

www.rafelek.beTegelcenter Vanhulle
TEGELS           

Keramische tegels, natuursteen, badkamer tegels, beton tegels, vloertegels, wandtegels, half massief parket, laminaat parket, glasmozaiek, mozaiektegels, terrastegels, Zelliges, klinkers, tegel center, tegelbedrijf, tegelcentrale

           

BOUWMATERIALEN

 Ruwbouw, bouwmaterialen gent, betonblokken, snelbouw stenen, gevelstenen, isolatie bouw, isolatiemateriaal, isoleren, cement, kleefcement, tegellijm, voegsel, granulaten, gewelven, welfsels, gipsblokken, regenput, septische put, fundering, PVC buizen en hulpstukken

 

DAKBEDEKKING

 Keramische pannen, betonpannen, dak pannen, dakbedekking, dakisolatie, onderdak, platte daken, velux, golfplaten, pannelatten, houten keepers, OSB, onderdakfolie, dakventilatie, schouwpijpen, asfalt, roofing, EPDM rubber, leien

 

WERF GEREEDSCHAP           

Kwaliteitsgereedschappen, bouwspecialiteiten, bouwproducten, stellingen & geopanel, beton bouw, veiligheid op de werf, bouwdrogers, kleine werfgereedschappen, doorslijpers, boren, slijpschijven

 

GIPSEN

Gipsen - zowel in zak als in silo, droogbouwartikelen, afbouw, gipskartonplaten, profielen en toebehoren, PFT spuitmachines, stukadoor gereedschappen, sierpleisters, binnen en buitenpleisters

 

Karreweg 54

9870 Zulte

 

T  09 388 62 20

F  09 321 07 03

 

info@vanhullebouwcenter.be

www.vanhullebouwcenter.be

 

 

Stad Waregem


Dat Waregem in het zuiden van West-Vlaanderen ligt en het mekka van paardminnend België is, is genoegzaam bekend. Maar onze stad is ook nog veel meer dan dat.

Het heeft niet alleen een lang verleden, maar het kende ook een belangrijke evolutie in de voorbije eeuw, zowel qua bevolkingsaantallen als qua nijverheid en industrie.

Daarom is Waregem nu ook een 'rijke' stad; rijk aan meer dan 36 000 inwoners, rijk aan tal van activiteiten, rijk aan leven!

Een van de belangrijkste exponenten hierin is het stedelijk infoblad De Sprong, die alle Waregemnaars 5 keer per jaar in de bus krijgen. Vier keer een uitgave waarin alle aspecten van Waregem aan bod komen: Verleden, heden en toekomst. En de vijfde editie? Dat is er een voor onze stad in galop: Waregem Koerse!

 

Gemeenteplein 2
B-8790 Waregem

T +32 (0)56 62 12 11
F +32 (0)56 62 12 23

secretariaat@waregem.be
www.waregem.be